Wednesday, November 3, 2010

Photoshoot organized by kak Rosnawati.. Model: Nila

Sampai2 jer kat putrajaya, i teramatlah nervous apabila di kelilingi dgn bidadari2 yg chantek2.. dan juga para2 makeup artist yg vogue de vasz... terasa diri ku ini amat lah kecil... tp ku anggap sebagai cabaran & berani kan diri.. masuk jer dalam bilik meeting i pn bersuara "ok semua, siapa yang nak di mekap oleh i?? **semua diam... bunyi cengkerik pn keluar.... i dpt rasa darah yang mengalir di tubuh badan meresap naik ke muka.... ubun2 kepala semua rse mengcengkam2!! maluunyeeee xde respons... tp i pk sejenak... ker dorang yg malu kucing? so i dgn konfidennye bersuara lg... "atau i boleh pilih mana2 model nie?" then ade assistant organizer bg respon: pilih jer mane2 yunk.. dorang tadah jer muka... n i was like, baiklah jika begitu!! pandang2 jeling2, then i ternampak seorang.. x taw kenapa i rse mcm nak pilih dia.. **naikkan jari telunjuk "i pilih u!!" so beliau pn mcm x kisah n ckp "ok!!" at the end of the day, im glad to have her, n she's glad to have me!! thanks Nila ;)

Credit to photographer: 'Nazif Mansor...

Tuesday, November 2, 2010

Ramai kawan i yang bertanyakan pendapat i tentang hari bahagia mereka... dari pemilihan pelamin hinggalah busana malam pertama... **EHH??? busana bersanding!! typo uolsz.. tp selalunya yang i beria2 nak jwb ialah bab tatarias n busana ni la.. klu tny i pasal pelamin, nak yang cantik vogue the vasz mcm mawi & ekin, tp budget dalam 1k... how? ___________ <---- plz fill in the blank.. anyway, ini adalah dr pendapat i sdr ek.. xde hasutan atau anasir2 dr luar... video ni adalah pesanan utk bakal2 pengantin semua.. just my humble opinion... nak dgr shj blh.. nak dgr n jadikan pedoman pn boleh... malas nak dgr?? plz get out from here... GET LOST! hehehe... renung2kan.. salam semua!!
video

Sunday, September 12, 2010

Noorliza zulkifly engagement

Noorliza Zulkifly, graduate from UPSI, teaching in sekolah menengah kebangsaan ampang pecah.. she visit my page in Facebook and saw few of my work.. yup, i understand.. in sub-urb area its hard to find a good makeup artist.. thats why i become one... selepas menyaksikan sdr wajah2 perkahwinan kawan2, sedara mara, sahabat handai.. sedey!! tak dinafikan mmg murah.. range dr 100-150 per makeup.. but people.. the final result is important!! ape salahnya keluar modal sikit untuk hasil yang berbaloi..lg pn gambar 2 kekal smp ke anak cucu!! i x ckp i ni bagus.. byk lagi makeup artist yang jauh lebih handal.. so jgn terburu2 membuat pilihan.. cari yang terbaik & berpatutan... kak liza dan2 nak book terus untuk bulan March 2011!! mak aii... tq kakak!!


Tuesday, July 27, 2010

Bengkel Makeup bersama Saidatulnisa Aminuddin


Alhamdulillah, setelah hampir setahun menanti dapat juga sy mengambil bahagian dalam bengkel solekan oleh jurumekap terkenal tanah air iaitu kak Saidatulnisa Aminuddin.... yes2, beliau adalah kakak kepada Ratu Rock Ella.. mungkin ada yang x mengenali siapa beliau, yela, bkn semua org amik tau pasal mekap ni kan.. yang dorang tau nak cantik jer.. huhu! well, for every beautiful persona, there's always a great makeup artist... **giteww!! Serina Redzuan, Ekin*wife mawi, Bekas permaisuri brunei Azrinaz, Permaisuri Agong, *gamba kat poster 2! & byk lagi la artis2 dan VVIP yang berebut2 nak kak sai mekap.. Fyi, kak sai charge RM1000 ye sekali mekap.. **MAMPU?? hee.. anyway, kak sai mmg la seorang yang baik hati n x kedekut ilmu.. apa yang dia tahu, apa yang dia guna mmg semua dia sampaikan.. terima kasih kak sai!


Saturday, July 3, 2010

Shamsidar (Malam berinai, nikah & sanding)

thnk u so much kak sham sbb mempercayai diriku ini.. (amik pakej hokey..) i was her makeup artist for her engagement!! **mane ntah pic 2 x jumpa2 nk upload... anyway, since that day, dia suka sgt dgn hasil kerja ku yg baru belajar ini... huhu... it is an honour! hanya yang terbaekk untuk customer2 ku...



Saturday, June 26, 2010

Nadirah Radzhulai Engagement

Banyak sgt perkara & dugaan yang seorang makeup artist perlu lalui ketika makeup.. yelah, kita ni hanya merancang, Tuhan yang menentukan.. being a makeup artist, i must always give and prepare a positive surrounding.. in semua untuk pastikan bahawa bakal tunang, atau pengantin perempuan tenang dan tidak terlalu nervous di hari bahagia mereka.. anyway, congratz nadira!! awak sebenarnya tidak perlukan saya! awak mmg cantik!! **tbe2 iklan innershine..


Sunday, June 6, 2010

Salmah Nazri Engagement Date

Date : 06 June 2010
Location : Berek polis Kuala Kubu Bharu

Utk majlis pertunangan kali ni, i want to try sumthin different with the hair.. so i use this classic 1920's hair style for cik Salmah.. so glad that she love it.. and for her wedding, she want me as her makeup artist as well! Alhamdulillah...